Gombás fülespörkölt
- Alaposan megtisztítjuk a füleket és hosszában csíkokra, majd pörkölt méretű kockákra vágjuk. A laskagombát is megtisztítjuk, szétszedjük és picit nagyobb darabokra vágjuk, mint a fület.
Felaprítjuk a zsírszalonnát és a hagymákat.
Egy edényben kiolvasztjuk a szalonnát és ebben a forró zsírban körbe pirítjuk a füleket. Hozzáadjuk a fokhagymát, picit átpirítjuk, majd beletesszük a vöröshagymát is. Így finom, sűrű szaftot kapunk. Sózzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és alaposan elkeverjük. Felengedjük kevés vízzel és hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot. Ismét elkeverjük. Ha kell, még adhatunk hozzá vizet. Közepes lángon, fedő alatt főzzük. Sűrűn meg kell keverni, le ne égjen. 25 perc után hozzáadjuk a köményt, a borsot a felaprított lestyánt, és a gombát. Összekeverjük, felengedjük még kevés vízzel és puhára főzzük. Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 2 kg sertésfül
- 1,5 kg laskagomba
- 20 dkg füstölt zsírszalonna
- 2 db vöröshagyma
- 3 db paradicsom
- 3 db zöldpaprika
- 1 db csípős paprika
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 szál Lestyán
- 1 evőkanál só
- 2 púpos teáskanál őrölt bors
- 2 púpos teáskanál őrölt kömény
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
0
Add hozzá a kedvencekhez