Gyergyócsomafalvi poéka leves
- Megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket.
Egy serpenyőben a 2 evőkanál felhevített zsírban megkérgesítjük a húst,hozzáadjuk a paprikát és a hagymát, a babérleveleket, a sárgarépát és a karalábét,majd sózzuk és borsozzuk.
Pár perc dinsztelés után egy fazékban, forrásban lévő vízhez adjuk. közepes lángon, lefedve 30 percig főzzük.
1 evőkanál zsírból 2 evőkanál liszttel zsemleszínű rántást készítünk, amit a tűzről levéve, pirospaprikával ízesítünk.
Aki szereti, bárány belsőséget is tehet a levesbe.
Elkészítjük a lisztből, sóból és a tojásból a galuskánkat és kanállal vagy késsel forró vízbe szaggatjuk.
A kihűlt rántást a leveshez keverjük.
A hidegvízzel leöblített galuskákat is szintén belekeverjük.
Tálaláskor, az előre beáztatott aszalt szilvával és egy kanál tejföllel díszítjük.
Hozzávalók
- 6 fő részére:
- 50 dkg csontos bárányhús
- 20 dkg liszt
- 1,5 liter víz
- 3 evőkanál zsír
- 1 db tojás
- 12 db aszalt szilva
- 2 db zöldpaprika
- 2 db sárgarépa
- 1 db karalábé
- 2 db babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1 teáskanál őrölt bors
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez