Harcsabrassói
- A halfiléket ujjnyi csíkokra vágjuk és a só kétharmadával meghintjük. 15 percet állni hagyjuk. A krumplit meghámozzuk,felkockázzuk és a forró olajban félig megsütjük. Kivesszük az olajból.
A halra citromlevet nyomunk és borsot szórunk. A forró olajban ropogósra sütjük.
Kivesszük és lecsepegtetjük.
A krumplit visszatesszük és most már készre sütjük.
Közben a fokhagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk.
Összekeverjük egy tálban a halat és krumplit. Rászórjuk a fokhagymát és a petrezselyemzöldet, majd meghintjük pirospaprikával.
Hozzávalók
- 1 kg harcsafilé
- 75 dkg krumpli
- 1 db citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál só
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 teáskanál őrölt fehérbors
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 4 dl étolaj
0
Add hozzá a kedvencekhez