Hevesi gulyás
- A szalonnát egy edényben kisütjük.
Közben felaprítjuk a vöröshagymát.
Hozzáadjuk a zsírhoz a hagymát és a felkockázott húst.
Elkeverjük. Néhány percig együtt sütjük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a só felét és a paradicsompürét. Összekeverjük és felöntjük 3 dl vízzel.
Fedő nélkül, rövidre pároljuk a levét.
Közben meghámozzuk és 2×2 cm-es kockákra vágjuk a krumplit,amit hidegvízben félreteszünk.
A kelkáposztát, mossuk, pucoljuk a torzsáját kivágjuk és szintén 2×2 cm-es darabokra vágjuk.
Ha a hús kb. 30 percet párolódott, újra 3 dl vizet öntünk hozzá és szintén zsírjára sütjük.
20 perc után hozzáadjuk a kelkáposztát, majd a krumplit, ezekkel alaposan összekeverjük,majd sóval és őrölt köménnyel hintjük.
2 dl vízzel felöntjük és fedő alatt, többszöri keverés mellett,megfőzzük.
Petrezselyemzöldet aprítunk, amivel tálaláskor díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 50 dkg sertés dagadó vagy lapocka
- 50 dkg kelkáposzta
- 50 dkg krumpli
- 6 dkg zsírszalonna
- 2 db vöröshagyma
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál paradicsompüré
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 8 dl víz
- 1 csokor petrezselyemzöld
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez