Kakaós kevert túrókrémmel
- Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Hozzáadjuk a tojást, az olajat és a joghurtot. Alaposan elkeverjük.
Végül a kakaóport is belekeverjük.
Eljészítjük a krémet.
A vajat simára keverjük a kristálycukorral,majd belekeverjük a túrót.
Ezután a vaníliás cukrot, a tojásokat és az előre tejbe áztatott mazsolát.
Belereszeljük a citrom héját és simára keverjük.
Egy 20×30 cm-es tepsit kivajazunk, majd liszttel meghintjük.
Belesimítjuk a kakaós masszát és rákanalazzuk a túrókrémet.
180 fokra felmelegített sütőbe tesszük és 60 percet sütjük.
Félidőben megfordítjuk.
Kihűtve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- Tészta:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg kristálycukor
- 5 dl kefír vagy natúr joghúrt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 zacskó sütőpor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 0,5 dl étolaj
- Krém:
- 50 dkg túró
- 10 dkg mazsola
- 12 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 2 db tojás
- 1 vaníliás cukor
- 0,5 dl tej
- 1 db citrom reszelt héja
- Sütőedényhez:
- 1 teáskanál vaj
- 1 evőkanál liszt
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez