Kemencében sült szilvalekvár
- Elkészítése:
Alaposan megmossuk,megtisztítjuk a szilvát. Fontos,hogy érett legyen a szilva.
Kimagozzuk.
Figyeljünk,hogy ne legyen benne kukacos.
Húsdarálón átdaráljuk.
Felfűtjük a kemencét.
Betesszük a ledarált szilvát,hogy elpároljuk a levét.
45 perc után kivesszük a kemenecéből. Jól összekeverjük, majd visszarakjuk.
Többször ismételjük ezt.
Majd 3 óra elteltével beleöntjük a kristálycukrot,amit jól elkeverünk.Majd az ecetet is.
Újra a kemencébe tesszük.
Két óra múlva kivesszük, megkeverjük.
6-7 óra elteltével kivehetjük.
Jól kimosott,megszárított dunsztosüvegbe merjük.
Rácsavarjuk a kupakot. Fejjel lefelé dunsztba tesszük. Ezt a lekvársütést,gáztűzhely sütőjében is megtehetjük.
48 órán át dunsztoljuk.
Hűvös,sötét helyen sokáig eláll.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- Friss szilva
- Kilónként 40 dkg kristálycukor
- kilónként 1/2 dl 10 %-os ecet
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez