Kemencés malac
- A malacot darabokra vágjuk.
A fűszereket egy tálban összekeverjük.
A zsírral kikenjük a sütőedény alját és a malac darabjait. Aztán a húst alaposan meghintjük a fűszerkeverékkel. Kézzel jól beledörzsöljük, hogy mindenhol legyen rajt fűszer.
Elrendezzük az edényben. Felöntjük fél liter vízzel és fél liter borral.
Lefedjük és a kemencében másfél órát sütjük.
Ekkor megforgatjuk és még szórunk rá a fűszerkeverékből. Felöntjük borral és még egy órát sütjük.
Ezután levesszük a fedőt és addig sütjük,amig piros,ropogós nem lesz.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 28,5 kg malachús
- 10 evőkanál só
- 5 evőkanál ételízesítő
- 5 evőkanál őrölt bors
- 5 evőkanál őrölt kömény
- 3 evőkanál őrölt majoránna
- 2 evőkanál fokhagymapor
- 0,5 kg zsír
- 1 liter száraz fehérbor
- 0,5 liter víz
0
Add hozzá a kedvencekhez