Kofapecsenye
- A hússzeleteket kiklopfoljuk és fokhagymás tejben, egy éjszakára állni hagyjuk.
Másnap a paprikás lisztben megforgatjuk és a serpenyőben felolvasztott zsírban kisütjük.
Mindkét felét kb 5-5 percig sütjük, de kétszer fordítjuk ,hogy jó ropogós legyen.
Hőálló edényben melegen tartjuk.
A visszamaradt zsírban megsütjük szalonnákat,kiszedjük, rátesszük a húsra. Majd a zsírban megsütjük a felaprított vöröshagymát és fokhagymát.
A zsírra óvatosan fél dl vizet öntünk és folyamatos keverés mellett feloldjuk az esetlegesen letapadt lisztet.
Így finom pecsenyelevet kapunk
Amíg sűl a hús, megpucolunk 1 kg krumplit, gerezdekre vágjuk és sós vízben mefőzzük. Leszűrjük és a hagymás pecsenyeléhez adjuk és megsütjük.
Kívül ropog, belül puha lesz.
Ez a köret a hús mellé.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 80 dkg szűzpecsenye vagy sertéstarja
- 8-10 szelet füstöltszalonna
- 1 db vöröshagyma
- 30 dkg zsír
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál őröltpaprika
- 1 kg krumpli
0
Add hozzá a kedvencekhez