Mákos guba
- Elkészítés
A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadunk egy vaníliás cukrot és feltesszük melegedni.
A szikkadt kifliket felkarikázzuk.
A darált mákhoz hozzáreszeljük a citrom héját,amit előtte jól megmostunk. Belekeverjük a cukor felét és a másik vaníliás cukrot.
A másik fele cukrot belekeverjük a forró tejbe,majd lekapcsoljuk a lángot.
Egy tűzálló tálat kikenünk a vajjal,és belefektetünk egy réteg kiflit. Meglocsoljuk a forró,cukros tejjel,majd mákot hintünk rá. Ezt addig folytatjuk,amíg az alapanyagunk el nem fogy. Felülre kifli kerül. Meglocsoljuk tejjel,meghintjük mákkal és előmelegített sütőben 20 percig kis lángon sütjük. Ezután nagy lángon még 10 percig pirítjuk.
Tálalhatunk.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 8 db szikkadt kifli
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg kristálycukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 csomag vanilliás cukor
- 0,5 liter tej
- 5 dkg vaj
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez