Rakott krumpli
- Keményre főzzük a tojásokat,a krumplit egy másik edényben, sós vízben, héjában puhára főzzük. Karikákra szeljük a kolbászt. Meghámozzuk a megfőtt tojást,a krumplit és ezeket is felkarikázzuk. Egy magas falú tepsibe felkockázott szalonnát hintünk, betakarjuk egy réteg krumplival, egy réteg tojással, kolbásszal. Újabb réteg krumpli,szalonna, tojás kolbász,majd az utolsó réteg következik: krumpli,szalonna, tojás. Az egészet leöntjük a tejföllel és izlés szerint adhatunk hozzá 1 dl fehérbort is. Előmelegített sütőben, magas hőmérsékleten 15 percig sütjük és lekapcsolás után, további 10 percre bent hagyjuk. Ropogós héjú, kenyérrel és házi savanyúsággal kínáljuk.
Hozzávalók 6 főre
- 1 kg krumpli
- 8 db tojás
- 20 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg füstölt kolbász
- 0,5 liter tejföl
- 1 evőkanál só
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez