Rizses lecsó
- A paprikákat megtisztítjuk és kivesszük a magházukat. Felszeleteljük őket 2x2 cm körüli darabokra. A vöröshagymát megpucoljuk és felszeleteljük. A szalonnát felkockázzuk. A kolbász bőrét lehúzzuk, hosszában félbevágjuk és felszeljük. A paradicsomot cikkekre vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk.
A zsírt felolvasztjuk egy edényben, hozzáadjuk a szalonnát, picit sütjük majd a kolbásszal együtt megsütjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát, amit megdinsztelünk, majd az aprított fokhagyma felével tovább sütjük. Ekkor meghintjük a pirospaprikával és a sóval. Hozzáadjuk a paradicsomot, jól elkeverjük. 10 perc sütés után hozzáadjuk a paprikát is. Alaposan elkeverjük, majd beleszórjuk a nem megmosott rizst. Dupla mennyiségű vízzel felöntjük és 10 percig fedő alatt főzzük. Ekkor ismét elkeverjük és tovább főzzük. Újabb 10 perc után hozzáadjuk a maradék fokhagymát és ami a vízből maradt. Újra lefedjük és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Kóstolás után még sózhatjuk.
Friss kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 kg lecsópaprika
- 70 dkg paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 10 dkg rizs
- 10 dkg füstölt kolbász
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípőspaprika
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 0,5 dl víz
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez