Sajtfüstölés házilag
- Két-három cm-es szeleteket vágunk a sajtból.
Megszórjuk a sóval, borssal, paprikával és jól belenyomkodjuk.
Egy grillsütő rácsára tesszük őket.
Löncshúsos konzervdoboz alját sűrűn kilukasztjuk, az aljába vékony ágakat teszünk,majd ráhintjük a faforgácsot. Meggyújtjuk és a grillsütő allján lévő nyíláshoz tesszük. amit kinyitunk.
A grillsütőt lefedjük a tetejével és lassan füstöljük a sajtot.
4 órát füstöljük. Másnap még egy órát füstöljük.
Ekkora szép sötét sárga színt kap.
Ezután 5 napig, hűvös helyen szellőztetjük.
Jó étvágyat.
Hozzávalók
- 1 kg házisajt
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál frissen őrölt bors
- 1 teáskanál frissen őrölt paprika
- faforgács
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez