Édes élet” gimis koromból, Móró Mártitól.
Kedvenc sütemény /Francia különlegesség/
- Elkészítés:
A 6 tojás sárgáját kikeverjük a 15 dkg kristálycukorral,1 vaníliás cukorral az ecettel és a borral.
Beleöntjük a sütőport, a lisztet és végül a kakaóport és ezekkel is jól elvegyítjük.
A 6 tojás fehérjéből habot készítünk és hozzáöntjük a kakaós masszához, és a habverővel simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elterítjük és alulról megütögetjük, hogy a levegő kijöjjön belőle. Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 10 percig sütjük. Közben megfordítjuk,majd kibesszük és kihűtjük.
A krémhez a 6 tojás sárgáját elkeverjük vaníliás cukorral, liszttel és végül a tejjel simára keverjük.
Kis láng fölött, folyamatos keverés mellett, puding állagúra főzzük.
Ezután a margarint egy tálban összemorzsoljuk a porcukorral. Majd habverővel simára keverjük, és a kihűlt pudingot beleöntjük.
A 6 tojás fehérjéből , 15 dkg porcukor lassú hozzáadásával kemény habot verünk.
Összeállítjuk a süteményt.
A kihűlt tésztára rákenjük a puding krémet, elsimítjuk, majd ráterítjük a tojásfehérje habot, amit ki is díszíthetünk. Pár órát hideg helyen pihentejük, majd vizes késsel szeleteljük.
Hozzávalók
- 6-8 fő:
- Tészta:
- 6 db tojás sárga
- 15 dkg kristálycukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 evőkaná ecet
- 1 evőkanál fehérbor
- 3 evőkanál kakaópor
- 7 dkg liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 6 db tojás fehérje
- Krém:__________
- 6 db tojás sárga
- 1 vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- Hab:
- 30 dkg porcukor
- 6 tojás fehérje
0
Add hozzá a kedvencekhez