- A meghámozott burgonyát felkockázzuk, majd, felaprítjuk a vöröshagymát.Egy közepes méretű lábosba beleöntjük az étolajat, felhevítjük és rátesszük a vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, és belekeverjük a pirospaprikát. Ezután belerakjuk a burgonyát. Elkeverjük, megsózzuk és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ekkor belerakjuk a paprikát, babérlevelet és a zellert.Lefedjük és a forrás után, közepes lángon, 30 percig főzzük.
Ez alatt elkészítjük a habarást, ami nem más, mint,hogy a tejfölben simára keverjük a lisztet. Ha túl sűrűnek érezzük, pici vizet is tehetünk bele. A habarást, lassan beleöntjük a krumpliba, elkeverjük és még pár percig főzzük.
Hozzávalók
- 4-6 fő:
- 2 kg burgonya
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 5 dkg zeller
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 szelet zöldpaprika
- 1 db babérlevél
- 1 dl étolaj
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál só
Képek
Krumplifőzelék
0
Add hozzá a kedvencekhez