• A meghámozott burgonyát felkockázzuk, majd, felaprítjuk a vöröshagymát.Egy közepes méretű lábosba beleöntjük az étolajat, felhevítjük és rátesszük a vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, és belekeverjük a pirospaprikát. Ezután belerakjuk a burgonyát. Elkeverjük, megsózzuk és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ekkor belerakjuk a paprikát, babérlevelet és a zellert.Lefedjük és a forrás után, közepes lángon, 30 percig főzzük.

    Ez alatt elkészítjük a habarást, ami nem más, mint,hogy a tejfölben simára keverjük a lisztet. Ha túl sűrűnek érezzük, pici vizet is tehetünk bele. A habarást, lassan beleöntjük a krumpliba, elkeverjük és még pár percig főzzük.

Hozzávalók

  • 4-6 fő:
  • 2 kg burgonya
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 szelet zöldpaprika
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl étolaj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál só
 

Krumplifőzelék

Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Ingredients

Utasítások

Instructions

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán