Birskörte krémleves
- Meghámozzuk a birskörtéket. Félbevágjuk,majd negyedeljük. Kivesszük a magházukat. Felkockázzuk. Majd a burgonyákat,hagymákat szintén megpucoljuk és felaprítjuk.
Egy edényben felolvasztjuk a vajat és megdinszteljük benne a hagymát. Két perc múlva hozzáadjuk a birskörtét. Közepes lángon,10 percig dinszteljük.Majd hozzáadjuk az alap levet,megsózzuk,borsozzuk és beletesszük a feldarabolt fokhagymát. Lefedve 40 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és még 20 percig főzzük.
Ezalatt elkészítjük a habarást. A tejfölt pici vízzel felhigítjuk,hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük.
Robotgéppel összetörjük a levesben főtt zöldségeket,majd visszatesszük a tűzre és kevergetés mellett felforraljuk.
Beleöntjük a habarást és öt percig forraljuk. Lezárjuk a tüzet alatta és fedő alatt 10 percet pihentetjük.
Tálaláskor reszelt sajtot teszünk rá. Pirítós kenyérrel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 2 db birskörte
- 3 db burgonya
- 3 db vöröshagyma
- 1,5 liter húsleves,vagy zöldségleves alaplé
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg vaj
- 3 db erőspaprika
- 1 db csípőspaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez