Meghámozzuk,feldaraboljuk és kissé sós vízben puhára főzzük a burgonyát. Megpucoljuk a zöldségeket. Felkarikázzuk a répákat,felaprítjuk a hagymákat. Amikor puha a burgonya,levesszük a tűzről. Egy nagy edényben felhevítjük a zsír felét. Megpároljuk benne a vöröshagymát,majd sózzuk és hozzáadjuk a fokhagymát is. Fél perc után levesszük a lángról,belekeverjük a pirospaprikát,majd ráöntjük a burgonya főzővizét. Beletesszük a zöldségeket,hozzáadjuk a többi vizet és tűzre tesszük. Belekeverjük a fűszereket. Végül a paradicsomlevet is hozzáadjuk. Fedő alatt puhára főzzük. A burgonyát összetörjük. Megvárjuk amíg kihűl. Ekkor hozzáadjuk a maradék zsírt,a lisztet és a sót. Összekeverjük,majd kézzel összegyúrjuk. Félkemény tésztát kell kapnunk. Ha puhának érezzük,tehetünk hozzá még lisztet. Gombócokat formálunk belőle. 30 -40 perc alatt megfőtt a leves. Ekkor beletesszük a gombócokat. Amikor feljön a leves tetejére,akkor kész a gombóc. Tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel,egy kanál tejföllel. Jó étvágyat kívánunk. Hozzávalók 0,5 kg burgonya 2 db sárgarépa 2 evőkanál zsír 2 dl paradicsomlé 10 dkg liszt 1 evőkanál tejföl 3 gerezd fokhagyma 1 evőkanál só 1 teáskanál őrölt bors 1 teáskanál őrölt kömény 1 evőkanál pirospaprika 1 csokor petrezselyem zöld 1 db babérlevél 2 liter víz   Képek                                                        

Gölödinleves

  • Tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel,egy kanál tejföllel.
    Jó étvágyat kívánunk
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Ingredients

Utasítások

Videó
Ki Be

Instructions

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán