Gombás krumplileves
- Megpucoljuk és felaprítjuk a vöröshagymát,meg a burgonyát.
Edényben megdinszteljük a vöröshagymát.Hozzáadjuk az aprított gombákat. Ráöntjük a felkockázott zellert. Ráhintjük a lisztet,elkeverjük vele. Sózzuk és felengedjük annyi vízzel,hogy bőven ellepje. Fedő alatt főzzük. 20 perc főzés után,hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a kézzel megőrölt borsot és a házi gombaport,ami el is maradhat. Jól elkeverjük. Fedő alatt 10-15 percet főzzük.
A tejfölt,kevés vízzel simára keverjük. Amikor minden hozzávaló puha, akkor beleöntjük a levesbe,jól elkeverjük és pár percig együtt forraljuk. Kóstolás után adhatunk hozzá még sót,borsot. Meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 15 dkg vegyes,erdei gomba
- 40 dkg burgonya
- 2 db vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg zeller
- 1 púpos evőkanál liszt
- 1 teáskanál só
- 15 db egészbors
- 3 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál étolaj
- szárított erdei gombapor
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez