Dödölle
- Elkészítés:
Meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyát. Sós vízben puhára főzzük.
A főzővizében összetörjük, hozzáöntünk a lisztből és közben folyamatosan eldolgozzuk. Fontos,hogy forró legyen a burgonya, hogy a liszt belefőljön. Hozzáöntjük a borsot és a sót, majd még lisztet és keverjük tovább.
Addig keverjük,amíg sűrű krumplipüré állagot nem kapunk.
Felaprítjuk a hagymát és a zsírban lepirítjuk. Egy evőkanál segítségével a zsírba szaggatjuk az elkészült dödölle masszát.
Ezután ha lehetséges, sütőben 10-15 percig nagy lángon sütjük.
Önálló ételként,sült szalonnával is fogyaszthatjuk
Hozzávalók 6 főre
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál só
- 1 teáskanál bors
- 20 dkg liszt
- 2-3 evőkanál zsír
- 1 db vöröshagyma
- 2 dl tejföl
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez