Átfordulós fánk
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a vanilliáscukrot és a sütőport. Majd hozzáadjuk a tojást és a tejfölt. Simára keverjük. Közben olajat forrósítunk. Egy evőkanalat belemártunk a forró olajba és ezzel kanalanként, gombócokat szaggatunk bele. Fontos,hogy egyszerre ne sokat, hogy legyen helyük nőni és átfordulni.
Amennyiben túl hígnak érezzük a tésztát, keverjünk még hozzá lisztet. Amikor megsült az egyik oldaluk, a gombócok maguktól átfordulnak. Amikor mindkét felük szép pirosra sült, kivesszük, jól lecsepegtetjük és porcukorral,lekvárral tálaljuk őket.
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vanilliáscukor
- 2 db tojás
- 2,5 dl tejföl
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 dl lekvár
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez