Rizsfelfújt (Rizskoch)

  • A rizsbe beleöntjük a tejet és a vizet, hozzáadjuk a cukor felét és belereszeljük a fél citrom héját. Sűrűn kevergetve felforraljuk. Közben hozzáadjuk a mazsolát. Amikor felforrt, a tűzhely sütőjében, takarék lángon, puhára főzzük.
    Ez alatt szétválasztjuk a tojást. A sárgáját elkeverjük a maradék cukorral és a fél zacskó vanilliáscukorral. Majd habosra keverjük a vajjal. Félretesszük. A tojás fehérjéből kemény habot verünk. A megfőtt és kihűtött rizshez hozzákeverjük a cukros tojássárgáját, majd óvatosan a fehér habot is. Kivajazunk, majd zsemlemorzsával meghintünk egy kisebb tepsit és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb fél óra alatt aranybarnára sütjük. Félidőben megfordítjuk, hogy egyenletesen süljön. A kicsit kihűtött süteményt felszeleteljük és porcukorral, lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • Fél adaghoz:
  • 2,5 dl tej
  • 6 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl víz
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2,5 dkg mazsola
  • 2 dkg vaj
  • 1/2 zacskó vanilliáscukor
  • 1/ citrom reszelt héja
  • 1 púpos evőkanál zsemlemorzsa
  • házi baracklekvár
 
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Ingredients

Utasítások

Videó
Ki Be

Instructions

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán