Kossuth kifli
- Egy tálban a liszthez hozzákeverjük a sütőport.
Szétválasztjuk a tojások fehérjét és a sárgáját.
Mély tálban a vajat, a kristálycukrot és vanilliáscukrot krémesre keverjük.
Hozzáadjuk a tojás sárgákat és elkeverjük.
Másik tálban, a tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk.
Ezután a vajas masszához hozzákeverjük a lisztet,majd óvatosan a tojás fehérjéből vert habot.
Kivajazunk és belisztezünk egy 20×30 cm-es tepsit. Belesimítjuk a tésztát és meghintjük a darált dióval.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk.
Tűpróbával a végén ellenőrizzük,hogy megsült.
Ekkor kivesszük a sütőből és kihűtjük.
Egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kifli formákat vágunk belőle. Porcukorral meghíntve, lekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 8 dkg darált dió
- 4 db tojás
- 1 zacskó vanilliáscukor
- 1/2 zacskó sütőpor
- 1 csipet só
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez