Vaníliás keksz
- A lisztet és margarint egy tálban elmorzsoljuk és hozzáadjuk a többi alapanyagot.
Simára gyúrjuk. Ha ragad a kézhez, adhatunk hozzá még kevés lisztet.
Sütőpapírral bélelünk egy tepsit és kb. másfél- két cm átmérőjű golyókat teszünk a tésztából, távol egymástól, mert lapításkor és süléskor egyaránt kell a hely.
Folymatosan lisztbe mártott villával egyszer, bátran lenyomjuk a tésztát, így lapos és csíkos linzert kapunk.
180 fokos sütőben,sütőtől függően, 10-15 percig sütjük. Figyeljünk rá, mert hamar megég.
A tésztába gyúrhatunk kakaóport, puncspudingot, fahéjat. Más lesz a színe és az íze,de ugyanolyan finom lesz.
Sokáig eláll és ropogós marad.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 vaníliás pudingpor
- 1 kávéskanál só
Képek

0
Add hozzá a kedvencekhez