Paradicsomos krumplifőzelék
- Sós vízben, héjában megfőzzük a burgonyát. Forrástól számítva, kb. húsz perc alatt puhul meg.
Vékony tűvel, vagy fogvájóval lehet ellenőrizni, hogy puha-e?
A zsírból és lisztből világos rántást készítünk és hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, majd a paradicsompürét.
Felengedjük 0,5 liter hideg vízzel és összekeverjük.
Beletesszük a felaprított zellert és a babérlevelet, majd az apróra vágott petrezselyemzöldet és a kristálycukrot.
Amíg fől, felkockázzuk, a meghámozott burgonyát. Belekeverjük a mártásba és még 10 percig főzzük.
Óvatosan, de sűrűn kevergetni kell, mert hajlamos a leégésre.
Friss kenyérrel tálaljuk. Magában is laktató étel,de sűlt húsok mellé köretként is finom. Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók 4-6 főre
- 1,5 kg burgonya
- 15 dkg paradicsom püré
- 2 evőkanál liszt
- 10 dkg zeller
- 1 db babérlevél
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1 evőkanál só
- 2 evőkanál zsír
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 db vöröshagyma
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez