Franciasaláta
- A franciasaláta alapot, sós vízben megfőzzük.
A tojások sárgáját a cseppenként adagolt étolajjal sűrű krémmé keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, a sót,a borsot és a porcukrot. Simára keverjük. A főtt zöldségkeveréket lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a felkockázott almát,uborkát és összekeverjük a kikevert majonézzel. Végül óvatosan belekeverjük a felkockázott főttojást. Ez nem része az eredeti receptnek, de finom és látványos az ételben. Aki igényli, néhány csepp citromlével ízesítheti.
Hozzávalók
- 0,5 kg franciasaláta alap
- 2 db savanyú uborka
- 1 db savanyú alma
- 4 db főtt tojás
- 3 evőkanál tejföl
- 2 db tojás sárgája
- 2 dl étolaj
- 1 púpos evőkanál mustár
- 1 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez