Gombás lecsó
- A felkockázott szalonnát kiolvasztjuk,ha kevés a zsírja,pótolhatjuk. Megsütjük benne a vastagra karikázott paprikát. Húsz perc elteltével hozzátesszük a félfőre szeletelt vöröshagymát,Összekeverjük,közepes lángon, 10 percet dinszteljük és hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot,a felaprított zellert. 10 perccel később beletesszük a felaprított gombákat,jól elkeverjük. Tíz perc főlés után meghintjük az őrölt paprikával és a sóval. Még pár percet melegítjük és szaggatott nokedlivel,vagy friss kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók 12 főre
- 1,5 vegyes gomba
- 25 dkg füstölt szalonna
- 2 kg lecsópaprika
- 1 kg vöröshagyma
- 1 kg paradicsom
- 10 dkg zeller
- 1 púpos evőkanál só
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 db csípős paprika
0
Add hozzá a kedvencekhez