Vadas zsemlegombóccal
- A húst besózzuk. Egy serpenyőben,az olajon körbepirítjuk. Beletesszük egy nagyobb edénybe. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket,babérlevelet,belecsavarjuk a fél citrom levét,hozzáadjuk a citrom héjat is. Felforraljuk,lefedjük,megvárjuk,míg kihűl és hűvös helyen állni hagyjuk egy éjszakát.
Másnap a páclében puhára főzzük. Kivesszük, szálirányra merőlegesen ujjnyi szeleteket vágunk.
A mártáshoz a leszűrt zöldségeket összetörjük krumplinyomóval vagy turmix géppel, kivéve a citromhéjat és a babérlevelet.
Hozzáadjuk a mustárt,a kristálycukrot és a tejfölt. Jól összekeverjük, megkóstoljuk Ízlés szerint sózhatjuk,savanyíthatjuk,édesíthetjük. . Édes-savanyú ízűnek kell lennie. Belehelyezzük a húsokat,átmelegítjük és zsemlegombóccal tálaljuk.
Hozzávalók 6 főre
- 1 kg marha lábszár
- 5 db sárgarépa
- 10 dkg zeller
- 1/2 db citrom
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paprika
- 3 evőkanál mustár
- 3 evőkanál tejföl
- 2 teáskanál só
- 3 db babérlevél
- 20 szem egész bors
- 1 csapott evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál étolaj
0
Add hozzá a kedvencekhez