Csikóstokány
- A felkockázott szalonnát kiolvasztjuk,megdinszteljük benne a felaprított vöröshagymát ,beletesszük a felkockázott húst. Fehéredésig sütjük. Meghintjük az őrölt paprikával. Pár másodperc elteltével hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát. Majd sózzuk,borsozzuk és beletesszük a finomra vágott fokhagymát.
Felöntjük annyi vízzel,hogy éppen ellepje és közepes lángon egy órát főzzük. Hozzáadjuk a felcsíkozott májat és a darabolt gombát. Összekeverjük és húsz percig főzzük. Elkeverjük a lisztet a tejföllel,hozzáadjuk az ételhez. Átkeverjük és egyszer felforraljuk.
Friss,ropogós héjú kenyérrel,vörösborral kínáljuk.
Hozzávalók 10 főre
- 60 dkg marhahús
- 25 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg sertés máj
- 20 dkg gomba
- 2 db vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl tejföl
- 1 evőkanál só
- 2 evőkanál őrölt paprika
- 2 teáskanál bors
- 1 evőkanál liszt
0
Add hozzá a kedvencekhez