Kolozsvári káposzta Déryné módra
- Elősütjük a a kacsa és libacombot, a dagadót és a hurkát,kolbászt.
Elkészítjük a töltött káposzta tölteléket.
Kizsírozunk egy nagyobb bográcsot,az aljába nagy savanyított káposztalevelet fektetünk. Erre tesszük a töltött káposztát,középre helyezzük az egész tyúkot.Mellé rakjuk a kacsa és liba combokat és a dagadót. Köré tesszük a szelt savanyúkáposztát. Befedjük hurkával,kolbásszal.
Felöntjük háromnegyedig hideg vízzel. Forrás után fűszerezzük a köménnyel,borssal és sóval. Lefedjük a sertés bőrkével,hogy ne párologjon el és kocsonyásodjon a lé. Nagyon lassú tűzön, kevergetés nélkül,a bográcsot csak rázogatva két-két és fél órát főzzük.
Hozzávalók 30 főre
- 2 kg darált hús(töltött káposztának)
- 1 kg szelt savanyúkáposzta
- 3 kg savanyított káposzta levél
- 1 db tyúk
- 2 kg dagadó
- 5 db liba comb
- 5 db kacsa comb
- 3 kg hurka,kolbász
- 3 db disznó bőrke
- 4 evőkanál őrölt paprika
- 1 evőkanál őrölt bors
- 1 evőkanál őrölt kömény
- 3 evőkanál zsír
0
Add hozzá a kedvencekhez