Húsos tarhonya
- Az olaj felén a felaprított hagymát megdinszteljük,a só felével meghintjük,hozzáadjuk a húst. Fehéredésig sütjük. Meghintjük borssal, paprikával,elkeverjük. Felöntjük félig vízzel és közepes lángon főzzük. Háromnegyed óra elteltével hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot és lassú tűzön készre főzzük. Egy másik edényben a maradék olajon,közepes lángon pár perc alatt, átpirítjuk a tarhonyát. Folyamatosan kevergetjük, nehogy megégjen. Amikor minden tarhonyaszem, zsemle barnára színeződött,felöntjük 2 liter vízzel és fedő alatt, kis lángon,pár percenként óvatosan megkeverve,készre főzzük.
Összekeverjük a pörkölt hússal és átmelegítjük.
Kovászos uborkával kínáljuk.
Hozzávalók 12 főre
- 2 kg sertés lapocka vagy comb
- 1 kg házi reszelt tarhonya
- 4 db paradicsom
- 4 db paprika
- 4 db nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál só
- 1 csapott evőkanál őrölt bors
- 3 dl étolaj

0
Add hozzá a kedvencekhez