Babos pacal
- A szalonnát felkockázzuk és egy edényben zsírjára pirítjuk. A pörcöket kiszedjük.
A felaprított vöröshagymát ebben a zsírban megdinszteljük. Ráhíntjük a pirospaprikát és jól elkeverjük. Gyorsan hozzáadjuk a felcikkezett paradicsomot, mert az levet enged és nem ég meg a pirospaprika.
Ha van füstölt bőrkénk, akkor azt is beletehetjük.
Hozzáadjuk a pacalt és összekeverjük. Ráhintjük a fűszereket: babérlevelet, sót, borsot és majoránnát. Ismét elkeverjük és felöntjük a bab főző levével. Ha már felforr, beletesszük a felcsíkozott paprikákat és az aprított fokhagymát. Majdnem puhára főzzük a pacalt. Ekkor hozzáadjuk a babot, annyi lével, ami jól ellepi. Egyforma puhára kell főzni őket. A végén, kóstolás után még sózhatunk.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 1 kg előfőzött csíkozott pacal
- 0,5 kg előfőzött bab
- 1 liter bab főzőlé
- 4 db vöröshagyma
- 15 dkg füstöltszalonna
- 4 db paradicsom
- 1 db csípőspaprika
- 1 db paprika
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 3 db babérlevél
- 1 csapott evőkanál só
- 1 púpos teáskanál majoránna
- 1 kávéskanál őrölt bors
0
Add hozzá a kedvencekhez