Töltött gombafejek, rántva
- Az alaposan megmosott és leszárított gombafejekből kivesszük a szárakat ( az úgynevezett tönköt ) és megpucoljuk.
Ezután finomra vágjuk, majd a vöröshagymát és a szalonnát is felaprítjuk. Megtisztítjuk a csirkemájat a szívtől, epétől és erektől, majd ezt is feldaraboljuk.
A szalonnát kiolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a hagymát, majd a májat és a gomba csíkokat. Pár percig sütjük, ezután megszórjuk a fűszerekkel és a sóval. Jól elkeverjük. Ezután hozzáadjuk az előre felvert tojásokat és összesütjük. Rászórjuk a reszelt sajtot. Levesszük a tűzről és kihűtjük. Ha már langyos, beletöltjük a gombafejekbe és lisztbe, tojásba, végül prézlibe forgatva bepanírozzuk. Forró olajban ropogósra sütjük mindkét felét. Majonézes krumplisalátával tálaljuk. Jó étvágyat.
Hozzávalók
- 8 db nagy csiperkegomba
- 15 dkg csirkemáj
- 10 dkg házi füstölt szalonna
- 15 dkg sajt
- 1 db vöröshagyma
- 2 db tojás
- 1 púpos kávéskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál petrezselyem zöld
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 púpos teáskanál só
- 1 púpos kávéskanál őrölt bors
- Panírozáshoz:
- 3 db tojás
- 4 evőkanál liszt
- 5 evőkanál prézli
- Sütéshez:
- 6 dl étolaj
0
Add hozzá a kedvencekhez