Magyaros betyárgulyás
- A paprikákat kicsumázzuk és nagyobb szeletekre vágjuk. A hagymákat meghámozzuk és vastag szeletekre, a paradicsomot cikkekre daraboljuk. A csülköt 2x2 cm nagyságú darabokra vágjuk. A szalonnát és a lapockát felkockázzuk.
A bogrács falát végig megkenjük zsírral. Először a szalonnát tesszük a bográcsba, majd a körömdarabokat a csontjával lefelé. Meghintjük a hagyma felével. Rátesszük a felkockázott csülökhúst. Ezután ráhintjük a vöröshagyma másik felét és a feldarabolt paprikát. Majd a felkockázott lapocka következik. Végül a só, a kömény és a paradicsomcikkek jönnek. Felöntjük annyi hideg vízzel, ami ellepi.
Most alágyújtunk a bográcsnak. Fedő alatt, közepes lángon háromnegyed órát főzzük. Ezután levesszük a fedőt és még fél órát főzzük. Amíg a bográcsban fő az étel, a fokhagymát összetörjük és a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. Mikor letelt a fél óra főzési idő, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a zúzott fokhagymát és piros paprikát, amit csak elsimítunk az étel tetején. A zsírban a paprika kiadja a színét. Néhány perc múlva jól összekeverjük és hozzáadjuk a lebbencstésztát, amit előtte picit összetörünk. Addig főzzük, amíg a krumpli és a tészta puha nem lesz. Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 kg sertés csülök
- 1,5 kg sertés köröm
- 1 kg lapocka
- 1,5 kg krumpli
- 4 db vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 20 dkg lebbencs tészta
- 3 db kápia paprika
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db TV paprika
- 1 db csípős paprika
- 15 dkg sózott, füstölt szalonna
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 db kis fej fokhagyma
- 2 evőkanál só
- 1 evőkanál őrölt köménymag
- 2 evőkanál zsír
- 1-2 liter víz

0
Add hozzá a kedvencekhez
▼
Videó