Almás-mákos kevert
- Meghámozzuk az almákat, majd félbevágjuk őket és kivesszük a csumájukat.
Egy mély tálban kikeverjük az egésztojásokat és belereszeljük az almákat.
Beleöntjük az összes hozzávalót és alaposan összekeverjük.
Egy 20×30 cm-es tepsit kikenünk margarinnal és meghintjük a liszttel.
Beletesszük és simára terítjük a masszát
180 fokon, 25-30 percig sütjük.
Megvárjuk, amíg kihűl és porcukorral hintve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 20 dkg darált mák
- 3 db alma
- 2 db tojás
- 5 dkg kristálycukor ( Xillit)
- 1 db citrom reszelt héja és a leve
- 1 zacskó vaniliáscukor
- 1 zacskó sütőpor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- A tepsi kikenéshez:
- 1 evőkanál margarin
- 1 evőkanál liszt
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez