Csak borral a finom
Balatoni szüreti pörkölt
Ingredients
Instructions
Video
Balatoni szüreti pörkölt
- A zsírban megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, 5-10 perc után hozzáadjuk a szintén felaprított paprikát és paradicsomot, hozzátesszük az őrölt paprikát és 2-3 perc után a kockára vágott pörkölt húst. Egy rottyanás után sózzuk, és annyi vizet teszünk rá, amennyit főzés közben megkíván. Főzzük 20 percig.
Ezután beletesszük a felaprított zúzát, a finomra vágott fokhagymát, és az őrölt borsot. Utána főzzük fél órát. Majd beleöntjük a darabolt gombát a 2 dl vörösbort és még fél órán át készre főzzük.
Hozzávalók 6 főre
- 1 kg sertés lapocka
- 50 dkg gomba
- 50 dkg csirke zúza
- 20 dkg vöröshagyma
- 5 dkg sertés zsír
- 10 dkg zöld paprika
- 10 dkg paradicsom
- 1 evőkanál őrölt piros paprika
- 1 evőkanál só
- 5 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 2 dl vörösbor
0
Add hozzá a kedvencekhez