Báránybelsőség leves
- A felszeletelt vöröshagymát a belsőséggel bográcsba tesszük, sózzuk,hozzáadjuk a savanyú káposztát és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Fedő alatt főzzük. Ha igényli lehabozhatjuk. 35-40 perc elteltével borsozzuk,hozzáadjuk a zöldségeket és tovább főzzük.
Amikor minden puhára főtt, egy serpenyőben a lisztet zsíron lepirítjuk, kihűtjük,hozzáadjuk a tejfölt és átforralva besűrítjük vele a levest.
Friss kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók 8 főre
- 1,5 kg báránybelsőség
- 40 dkg savanyú káposzta
- 2 db nagy vöröshagyma
- 2 db nagy burgonya
- 1 db nagyobb sárgarépa
- 1 csokor zellerzöld
- 4 dl tejföl
- 1 dl étolaj
- 1 evőkanál őrölt pirospaprka
- 1 púpozott evőkanál só
- 1 púpozott teáskanál őrölt bors
- 1 púpozott teáskanál kristálycukor
- 2 evőkanál liszt
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez