Tejfölös-bőrkés bableves
- Az előző este beáztatott babot, a füstölt bőrkével a babérlevéllel és a vízzel a bográcsban, lassú tűzön, félpuhára főzzük.
Felhasználhatunk a víz helyett füstölt húslét is, mivel az íze finomabbá teszi az ételünket.
Ez alatt a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a leveshez adjuk.
A fokhagymával és vöröshagymával rántást készítünk, hozzáöntjük a tejfölt, kevés vízzel, simára keverjük.
Fokozatosan hozzáadjuk az elkészült leveshez, amit ecettel ízesítünk és ízlés szerint sózunk.
Petrezselyemzölddel meghintve, friss kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók 8 főre
- 25 dkg bab
- 1 db füstölt bőrke
- 1 kis pohár tejföl
- 1 liter füstölt húslé
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 evőkanál só
- 2 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 1 db fehérrépa
- 1 db zeller
- 1 evőkanál ecet
- 2-3 liter víz
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez