Káposztás tészta

 • Lereszeljük a káposztát és a vöröshagymát majd mindkettőt besózzuk és összekeverjük. Állni hagyjuk 30 percet.

  Ezalatt meggyúrjuk a tésztánkat. Egy nagy tálban a liszthez hozzáöntjük a tojást és az 1-2 dl vizet. Kemény tésztát gyúrunk belőle. Amikor összeállt a tészta, kiborítjuk gyúródeszkára és ott simára gyúrjuk. Állni hagyjuk 20-30 percig.

  Egy nagy serpenyőben az olaj 2/3-án megkaramellizáljuk a cukrot, vigyázva, hogy ne égjen meg. Beletesszük a levétől kinyomkodott káposztát és arany barnára sütjük.
  Belisztezett deszkán a tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és ismét belisztezzük vékonyan. Ezután a rúdra feltekerve hosszában kettévágjuk,majd ismét hosszában, négy egyforma szélességű csíkot vágunk belőle. Ezután felkockázzuk és bő, sós, forrásban lévő vízben, melybe beleöntjük a maradék étolajat, kifőzzük.
  A megsült káposztát meghintjük az őrölt borssal és összekeverjük a megfőtt tésztával. Pár percig együtt pirítjuk, izlés szerint megsózzuk.

  Aki szereti meghintheti cukorral is.
 
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Összetevők

Instructions

Videó
Ki Be

Aki szereti meghintheti cukorral is.

Kulcsszavak: Egytálételek

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán