Betyártarhonya
- Felaprítjuk a szalonnát,kiolvasztjuk a zsírját,megpirítjuk rajt a tarhonyát,rátesszük a felaprított vöröshagymát. Elkeverjük,megfonnyasztjuk és hozzáadjuk a felaprított paprikát,paradicsomot és burgonyát. Felöntjük annyi vízzel,hogy három újjnyira ellepje és kis lángon,néha megkeverve, fedő alatt főzzük. Húsz perc elteltével hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és a fűszereket. Óvatos kevergetéssel elfőzzük a levét.
Hozzávalók 6 főre
- 25 dkg tarhonya
- 60 dkg burgonya
- 20 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg vöröshagyma
- 20 dkg paprika
- 15 dkg paradicsom
- 1 púpos teáskanál őrölt paprika
- 1 evőkanál só

0
Add hozzá a kedvencekhez