Birkaaprólék leves parázson főzve
- A zöldségeket és a húst,a gombát feldarabolva, vegyesen egy tűzálló cserépedénybe rétegesen elhelyezünk. Felöntjük hideg vízzel,hogy 3-4 újjnyira ellepje. Beletesszük a babérleveleket,az egészköményt ,majd sózzuk,borsozzuk.
Parázsra helyezzük. Forrás után lehabozzuk. Két órán át,fedő alatt főzzük. Az elfővő levet pótoljuk.
Hozzávalók 8 főre
- 1 kg csontos birkahús
- 2-3 db sárgarépa
- 40 dkg karfiol
- 3 db vöröshagyma
- 3 db paradicsom
- 1 fél zeller
- 1 szál új fokhagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 25 dkg erdei gomba
- 3 db paprika
- 2 db babérlevél
- 2 evőkanál só
- 1 csapott evőkanál őrölt bors
- 1 teáskanál egészkömény
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez