Lebbencsleves
- A felkockázott szalonnát egy edényben zsírjára pirítjuk. Ha nagynak látjuk a lebbencstésztát, törjük össze kisebbre. A forró zsírban arany sárgára süssük meg.
Ekkor hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát. Összekeverjük és öt percig együtt sütjük. Ezután lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát. Vissza tesszük a tűzre és felengedjük 1,5 liter vízzel.
Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, a borsot és sót. 20 percig, fedő alatt főzzük.
Beletesszük a felkockázott krumplit és köménymagot. Felengedjük még annyi vízzel, hogy bőven legyen leve. Addig főzzük, amíg a krumpli is és a tészta is puha nem lesz.
Jó étvágyat.
Hozzávalók
- 10 dkg lebbencstészta
- 40 dkg krumpli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg vöröshagyma
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- ízlés szerint erőspaprika
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez