Bodzaszörp
- Jól megmossuk és lekacsozzuk az epret. Ezután kiszedünk belőle kb. fél kg-ot.
Összetörjük, majd egy tisztára mosott edényben, bográcsban lassú tűzön főzzük. Amikor már felhabzik, azt leszedjük róla.
Amikor a leve többségét elfőtte, hozzáöntjük a kristálycukrot. Innentől folyamatos
- A vizet egy nagy edényben felforraljuk és beleöntjük a kristálycukrot.
Újraforraljuk majd mikor kicsit lehűlt, beletesszük a bodzavirágot.
Lehűtjük, majd beletesszük a 2 felkarikázott citromot és a másik kettő levét.Felolvasztjuk a citrompótlót és azt is hozzáöntjük.
Letakarjuk egy ruhával és hűvös helyen, kevergetés mellett, több napig állni hagyjuk.
Ekkor leszűrjük és üvegekbe öntjük.Fontos, hogy olyan helyen szedjük a bodzavirágot, hogy ne legyen poros és piszkos, mert nem szabad megmosni. Ha megmossuk, a nektár kijön belőle és nem lesz megfelelő aromája a szörpnek!
Hozzávalók 25 főre
- 1.5 kg kristálycukor
- 10-12 db bodzavirág
- 4 db citrom
- 3 liter víz
- 10 szem citrompótló tabletta
Képek
- A vizet egy nagy edényben felforraljuk és beleöntjük a kristálycukrot.