Brassói aprópecsenye
- Felkockázzuk a burgonyát és sós vízben félpuhára főzzük.
Felkockázzuk a húst és zsíron lesütjük. Sózzuk,borsozzuk és annyi vízzel felengedjük,ami éppen ellepi.Ezzel fedő alatt főzzük. Többször megkeverjük, ha kell pótoljuk az elfőtt vizet. Amikor már puha, levesszük a fedőt,meghintjük a liszttel. Jól elkeverjük és hozzáadjuk a kinyomott fokhagymát és a majorannát. Zsírjára sütjük. Közben forró olajban kisütjük a félig megfőtt és lecsepegtetett burgonyát. Amikor pirosra sűlt, hozzáadjuk a húshoz. Összekeverjük és savanyúsággal tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 0,5 kg szűzpecsenye
- 1 evőkanál zsír
- 0,5 liter étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál só
- 2 kávéskanál őrölt bors
- 2 kávéskanál őrölt majoranna
- 1 teáskanál liszt
0
Add hozzá a kedvencekhez