Sárkánytojás lecsó
- A felkockázott szalonnát lepirítjuk a zsíron. Rátesszük a felaprított hagymát, majd a cikkekre vágott paradicsomot. Összesütjük,majd beletesszük a felkockázott paprikát.Hozzáadjuk a só felét és a fűszereket. Közepes lángon, többször megkeverve majdnem puhára sütjük.Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt. Ezt is főzzük. Majd a gombával és borsóval készre főzzük. A legvégén beleteszük az előre megfőzött tojásokat.
Hozzávalók
- 2 kg paprika
- 0,5 kg paradicsom
- 3 db vöröshagyma
- 30 dkg füstölt kolbász
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2-3 db csípős paprika
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg gomba
- 6 db tojás
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt majoranna
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 kávéskanál bors
- 1 evőkanál zsír
![](https://nemzetikonyha.hu/wp-content/uploads/2022/01/315d1i7fpsyfn9995l8c1478612658-768x576.jpg)
0
Add hozzá a kedvencekhez