Burgonyás gombapörkölt
- Elkészítés:
A gombákat megpucoljuk. Csak az ép,egészséges részeket hagyjuk meg.
Nagyon tisztára kell mosnunk.
Lecsepegtetjük.
A szalonnát felkockázzuk. Felaprítjuk a hagymát.
Felaprítjuk a paprikát. Bográcsba tesszük a szalonnát,majd a vöröshagymát.Sózzuk. Meghintjük pirospaprikával.Hozzáadjuk a fokhagymát és a paprikát.
Pirítjuk picit.
Rátesszük a paradicsomot. Elkeverjük. Lassú tűzön dinszteljük. Felaprítjuk a gombát. Beleöntjük a bográcsba. Összekeverjük, felengedjük vízzel és fedő alatt főzzük.
Megpucoljuk és felkockázzuk a burgonyát.
Kb 40 perc után a gombához adjuk. Összekeverjük. Fedő nélkül,puhára főzzük.
Meghintjük borssal. Most hozzáadhatunk ízlés szerint csípős paprikát.
Megkóstoljuk. Ha kell még fűszerezzük.
Tálalhatunk.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók 6-8 főre
- 1 kg csupros, (tuskó) gomba
- 1,5 kg burgonya
- 15 dkg házi,füstölt szalonna
- 2 db paprika
- 1 db erős paprika
- 2 db vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 szem egész bors
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál só
0
Add hozzá a kedvencekhez