Csípős csirke birskörtével,borszósszal
- A grillcsirkét feldaraboljuk.
Meghámozzuk a birskörtéket. Egyforma kb. 3 cm-es kockákra vágjuk.
A vöröshagymát is megpucoljuk és ugyan akkora kockákra vágjuk mint a birskörtét.
Feldaraboljuk az erős paprikát.
A fokhagymát is felaprítjuk.
Kizsírozzuk a tepsinket.
Egy kisebb edényben összekeverjük az olajat,az őrölt paprikát és az őrölt köményt,majd a fokhagymát és a csípős paprikát. A bor felét is belekeverjük.
Egy mélyebb edénybe öntjük. A csirkedarabokat jól besózzuk és beleforgatjuk a fűszeres pác keverékbe. Hozzákeverjük a mézet is. Egyenletesre kell keverni.
A tepsi aljába beleszórjuk a birskörtét és a hagymát. Ráfektetjük a bőrös felükkel felfelé a csirkét.
A páclevet még aláöntjük. A tepsit lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőben 200 C fokon,30 percet sütjük. Ekkor levesszük a fóliát róla.
Visszatesszük 170 C fokra még 20 percre a sütőbe.
Megfordítjuk és még 20 percig sütjük.
A húsokat tálra tesszük. A tepsit feltesszük a tűzre,felöntjük a borral,majd jól összekeverjük. Majd átforraljuk. Lekapcsoljuk a tüzet. Beleöntjük egy edénybe,amiben összeturmixoljuk. Sűrű,krémes állagot kell kapnunk.
Tálaláskor burgonyát,rizibizit adhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 1 db 1,5 kg-os grillcsirke,feldarabolva
- 2 db birskörte
- 2 dl édes fehérbor
- 2 evőkanál méz
- 2 db erős paprika
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1/2 evőkanál zsír
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 db vöröshagyma
- 0,5 dl étolaj
0
Add hozzá a kedvencekhez