Csirkefarhát pörkölt
-
Megpucoljuk, felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
Kicsumázzuk a paprikát és felkockázzuk.
A paradicsomot szeletekre vágjuk.
A farhátakról a zsíros részét levágjuk.
A szalonnát felkockázzuk és a bográcsban kisütjük.
Hozzáadjuk a vöröshagymát,elkevejük és megdinszteljük.
Rátesszük a farhátat és erős lángon, körbepirítjuk.
Fél órát sütjük és ezután hintjük meg a pirospaprikával, sóval, borssal és a felaprított fokhagyma háromnegyedét is beletesszük. Ezekkel alaposan elkeverjük.
Felöntjük 3 dl vízzel és lassú tűzön elfőzzük a levet róla. 20 perc után, hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, valamint a szalonna bőrét.
Ismét felöntjük 2 dl vízzel, belehintjük az őrölt köményt, a maradék felaprított fokhagymát és lassú tűzön, zsírjára sütjük.
A végén még 1 dl vízzel felengedhetjük.
Nokedlival, főtt krumplival, friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 2 kg csirkefarhát
- 20 dkg füstölt szalonna
- 4 db vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 3 db paprika
- 1 evőkanál só
- 1 púpos evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál őrölt kömény
- 2 teáskanál őrölt bors