Csirkemájkrém
- A vöröshagymát finomra aprítjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A májat megtisztítjuk az erektől, epétől és dió méretűre vágjuk.
A bográcsban kiolvasztjuk a szalonnát, hozzáadjuk a zsírt. Amikor elolvadt, beletesszük a vöröshagymát, majd 2-3 perc után a májat is. A levének el kell sülnie. Ezután beletesszük az összezúzott fokhagymát és a borsot. Jól összekeverjük. Néhány perc után hozzáadjuk az apróra vágott csípőspaprikát, az őrölt pirospaprikát és a majoránnát. Kis lángon, kb. 20 percet sütjük tovább. Ekkor levesszük a tűzről és megvárjuk, amíg langyosra hűl. A sót csak ekkor keverjük hozzá. Ezután egy botmixerrel, kenhető állagúra összetörjük. Friss vagy pirított kenyérrel tálaljuk. A maradékot kis dobozokban a hűtőszekrényben tárolhatjuk. Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 1,5 kg csirkemáj szív nélkül
- 40 dkg zsír
- 15 dkg füstölt szalonna
- 3 db vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál só
- 1 púpos teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál majoránna
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 db csípőspaprika
0
Add hozzá a kedvencekhez