Csokis, aszaltgyümölcsös rozskeksz
- A felolvasztott vajban elkeverjük a cukrot. Hozzáadjuk a tojást és habosra keverjük. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport. Ha a kakaósat készítjük akkor a kakaóport is bele. A liszthez hozzáadjuk az olvasztott vajas masszát. A kakaós masszába belekeverjük az apró kockákra vágott étcsokoládét, a világos tésztába az aszalt gyümölcsöt. Ezt is apróra vágva célszerű beletenni. Jól összagyúrjukk és diónyi gombócokat formálunk. Ezeket a tenyerünkkel 1 cm-es korongokká alakítjuk. Előmelegített sütőben160 fokon,félidőben megfordítva a tepsiket 12-15 perc alatt megsütjük. Finom,ropogós sütemény. Diétázóknak és fogyókúrázóknak is ajánljuk.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt ( teljes kiőrlésű rozsliszt)
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor ( Xillit)
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg piros aszalt gyümölcs vagy
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 zacskó sütőpor
- 1 db tojás
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez