Kukacfánk (Curros)
- A vízhez hozzáöntjük a sót, a cukrot és a 4 evőkanál étolajat, és felforraljuk. Ezután levesszük a lángról és belekeverjük a lisztet. Sűrű,de jól formálható tésztát kell kapnunk.
Feltesszük az olajat melegedni.
A tésztából ujjnyi vastagságú rudakat sodrunk és 4-5 cm-es darabokra vágjuk.
A forró olajban sütéspróbát végzünk. Egy darabot beleteszünk, és ha serceg, akkor süthetjük a többit is. Egyszerre csak keveset tegyünk bele, hogy ne ragadjanak össze és legyen helyük megfordulni is.
Ha mindkét oldala pirosra sült, akkor kiszedjük és lecsepegtetjük. Kb. 3-5 perc alatt átsülnek. A csepegtetés után, még forrón beletesszük a cukorba belekevert fahéjba, a következő adagot a cukros kakaóporba és jól beleforgatjuk őket.
Közben sütjük a következő adagot. Ez a mennyiségű tészta,kb 4-5 adagban sül ki.
Hozzávalók
- 2,5 dl víz
- 125 gramm liszt
- 4 evőkanál étolaj
- 1,5 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál só
- sütéshez:
- 0,5 liter étolaj
- 20 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál őrölt fahéj
Képek

0
Add hozzá a kedvencekhez
Hozzávalók
Ingredients
Utasítások
Videó