Darázsfészek
- Langyos tejben pici cukorral és pici liszttel felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet mély tálba tesszük. Belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáöntjük az élesztős tejet.
Beleöntjük a tojás sárgákat és egy csipet sót. Jól összegyúrjuk.
Amikor összeállt a tésztánk, gombócot formálunk belőle, liszttel meghintjük a tetejét és letakarva, meleg helyen kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Egy tálban összetörjük a vajat, hozzáadjuk a porcukrot és addig keverjük, amíg sima nem lesz.
Amikor megkelt a tésztánk, kettévágjuk. Az egyik tésztát visszatesszük, letakarva a tálba.
A másikat kilisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a kikevert vajjal. Késsel lassan, óvatosan elkenjük. Megszórjuk vanilliás cukorral.
Feltekerjük a tésztát. Két-három cm-es darabokra vágjuk, talpára fordítjuk, picit megsodorjuk és kivajazott, kilisztezett tepsibe szorosan egymáshoz nyomva, bepakoljuk.
A másik tésztát is kinyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal és meghintjük a daráltdióval, majd a porcukorral és a vanilliás cukorral. A maradék olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Hozzávalók
- Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 4 db tojás sárgája
- 5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál porcukor
- vaj a tepsi kikenéséhez
- Hagyományos töltelék:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 zacskó vanilliás cukor
- Diós töltelék:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1 zacskó vanilliás cukor
- Locsoláshoz:
- 3 dl tej
- 1 evőkanál porcukor
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez